Publisert av: Jørn Elias | 16. februar 2012

Hybelvogn = spesialtilpasset rullende bolig

Jeg har i lang tid kikket på alternative boligvogner enn campingvognen jeg bor i på jobben.

Det er ikke fordi jeg fryser eller pga støy, men fordi det hadde vært veldig artig å bygd en vogn selv, som var tilpasset akkurat mitt behov. Jeg bor jo i den nesten halve året, og tror det er viktig å ha det praktisk men enkelt rundt seg.

Dessuten har jeg ikke bruk for dobbeltsengen som tar mye plass, og campingsofaene er ikke gode å sitte i flere timer ad gangen. Ofte bruker jeg vogna til kontorarbeide, og da hadde det vært mye bedre med et skrivebord og en kontorstol, fremfor den firkantede sofaen som MÅ være firkantet for å kunne fungere som seng hvis mange skal overnatte i den. Og overnattingsbesøk har jeg MEGET sjelden…

Sentralvarmen holder campingvogna god og varm, men reagerer langsomt når jeg f.eks. skrur ned temperaturen om kvelden før jeg skal sove, og likeledes skal skru den opp 2-3 grader når jeg våkner. En digital panelovn hadde nok vært mer praktisk fordi den reagerer umiddelbart. Sentralvarmen er også dyr å reparere, og skal man skifte rør eller riller, må mye av vognens interiør skilles ad for å komme til.

Den samme utfordringen er det med toalettet. Det er skrudd fast, og man kan ikke få ut pumpen før man har demontert varmerørene som går over pumpeluka; veldig upraktisk!

En vogn som på bildene, dog mye mindre selvfølgelig, da jeg kun er èn person som skal bo i den, hadde vært både gøy å bygge, samt stilig å bo i. Når den er laget av tre, er det enklere å tilpasse løsningene slik jeg selv ønsker.

Slike vogner finnes det veldig mange utgaver av i Danmark, og kan fåes fra kr 10.000 og oppover.
De som har hjul er ofte rett uner 250 cm brede, som er maks. bredde på kjøretøy som må kjøre på danske veier.
De skal ha varseltrekant hengende bak, samt standard «campingvogn-belysning» bak. Maks hastighet på danske veier er 30 km/t da de ikke har bremseanordning.

Bildene er fra en tilfeldig valgt annonse på Den Blå Avis, dba.dk

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: