Publisert av: Jørn Elias | 31. oktober 2012

Lite fradrag på skatten ved å bo i campingvogn

ImageSkatteoppgjøret har kommet, og i år har myndighetene hengt seg opp i at jeg bor i campingvogn når jeg er på jobb. Da regnes det med at man lager mat i vogna, og har vask og kjøleskap som man bruker i matlagingen. Da får man lavere sats kostpenger, og ikke minst en lav standardsats på kr 52 pr døgn for bruk av vognen.

Hvis man i stedet for eier hus eller leilighet på arbeidsstedet, får man fradrag for alle faktiske kostnader, som i tillegg til strøm er vedlikehold, forsikring, vann, fellesutgifter, osv. Når man bor i campingvogn har man som regel følgende utgifter:

– forsikring
– årsavgift
– nødvendige smårep. som oppstår
– avskriving på vogna

Ingen av disse utgiftene får man fradrag for, selv om de kan dokumenteres. Det mener jeg er blodig urettferdig! Min vogn står under et halvtak, og jeg betaler strøm til arbeidsgiver. Det er helt OK.

Men jeg lager ikke mat, bruker ikke gassen, toalettet og nesten ikke vasken (kun til tannpuss enkelte dager, ellers gjøres det meste på jobben). Jeg spiser morgenmat der, som består av melk og f.eks. havrefras med rosiner. Etter min mening, er dette ikke «kokemuligheter» eller «koking».

Jeg er medlem av Skattebetalerforeningen, og har sendt dem en forespørsel om hva som er riktig. Samt hva jeg kan gjøre for å faktisk få fradragene jeg mener å ha krav på. Så får vi se hva ekspertisen sier…

(Det er jo tross alt ikke en luksusvillavogn jeg bor i, som på bildet, hehe)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: