Vogntyper

Beboelsesvogn, campingvogner eller skurvogn?

Kjært barn har mange navn, men ovenstående er de mest egnede  vogner til permanent overnatting i kortere eller lengere perioder.

Beboelsesvogn
kjennetegnes av stor størrelse, lett vekt og enkel å transportere ved hjelp av standard hengerfeste, nummerskilt og god komfort. Den er som regel bygget av vannfaste finèrplater, enkelt isolert og er innredet med kjøkken, garderober, dusj, toalett og sitteplasser til minst 4 personer.

Imidlertid er de ofte upersonlige, og egner seg, etter mitt syn,kun til kortere og nødvendige opphold. Avbildet type er fra Karlsvognen, og kanleies på månedsbasis fra ett par tusenlapper.

Campingvognen
kan fås i uendelige mange typer, fasonger og størrelser. Og med minst like mange forskjellige innredninger. Prisene starter på kr 1.000,-

Til pendlerbruk, bør man velge innredning som passer til sitt bruk. For eksempel behøves ikke dobbelseng, stor sittegruppe og kjempe kjøleskap hvis man kun er èn person som skal bruke vognen.Etter mitt syn må den optimale innredning være enkeltsenger, stressless med puff og gulvvarme hvis vognen også brukes på vinteren.

Skurvogner
er mer utbredt i Danmark,og er en meget rimelig og ikke minst fleksibel måte å bo på, sommer som vinter. Fordi vognen er firkantet, kan man enkelt innrede etter eget ønske, behov og lommebok.

Ulempene er at vognen veier mere, og må flyttes med max 30 km/t. Alle har heller ikke standard hengerfestetilkobling, men dette kan lages til.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: