En av ulempene ved å bo i campingvogn hverannen uke hele året, er at slitasjen på vogna blir en helt annen enn kun 3 ukers feriebruk med familien.
Når ting går i stykker, koster det ofte skjorta å reparere skadene, og dette fikk jeg nå enda et eksempel på:
Høyre vindu foran har knust, jeg vet ikke hvordan, men uansett vil det koste 7.-8.000 kr å skifte dette. I Danmark. Da må også vogna i tilfelle være med en tur hjem igjen, noe som også fordyrer saken.
Ifølge verkstedet i Støvring, er dette skader som går på forsikringen, men her er det jo også en egenandel som skal betales. Det er kun det ene plastlaget som er knust, så det er ikke noe problem å bo i vogna, eller fare for umiddelbar vannskade.
Hadde dette vært et vanlig vindu som hadde knust, ville nytt glass kostet en brøkdel av dette, og jeg kunne gjort jobben selv. Litt ergelig…
Fin nettside. Jeg bor selv fast i en bjølseth 550 1986 i lillehammer.
Mitt ene vindu ble også knust, av to innbruddsturtelduer som jeg fersket sovende i vognen min en natt. Ny rute skulle koste svimlende 6000kr eksl. Service, så da ble det heller litt glava og amatørsnekring
By: Tromd on 28. september 2012
at 23:46
Hei, hyggelig med tilbakemelding.
Ja, prisene er skyhøye, og gjør at man tenker alternativt. F.eks. med en brakke eller skurvogn, som er bygget av vanlige materialer og er vesentlig billigere og både skaffe og montere selv.
Har du sentralvarme og innlagt vann i vogna di?
By: Jørn Elias on 29. september 2012
at 10:54
Jeg har vannbåren varme i rør langs veggene, vet ikke hva den heter. En stor vanntank og varmtvann har jeg også. Det eneste jeg savner er varme i gulv, men jeg finner nok på noe luddig til vinteren. Har bare bodd her en maaned, men er fast bestemt på å klare meg hele skoleåret.
Jeg har hatt litt lik tankegang som deg ang. Å tilpasse vognen mer til én persons bruk. Har allerede fjernet en del unødvendig interiør og laget fast seng. Men nå skal jeg fjerne mestepartem av sofagruppen og å få et mindre spisebord. Merker at jeg trenger litt ekstra gulvplass til å legge fra meg skolesekk og annet skrot, det blir så fort rotete når sofagruppen tar så mye plass.
Dette er jo fordelen med gammel billig vogn, jeg trenger ikke bekymre meg for gjensalgsverdien.
By: Tromd on 30. september 2012
at 12:44
Artig å høre at noen tenker i samme baner som èn selv, hehe.
Det med å tilpasse vogna er spennende! Som du kanskje har lest, bor jeg i en 1997-modell Knaus, som også brukes som familievogn om sommeren.
Mitt ønske er å lage et spesialtilpasset løsning, som oppfyller akkurat mine behov. Og da ville det være synd å «ødelegge» en så ny vogn. Gamle vogner er dessverre ofte både fuktige og i dårlig stand, så en mellomting med både pris og stand måtte være det idèelle…
Jeg har ikke bruk for vann og innlagt toalett, da jeg bruker dette på jobben. Dermed er det heller ikke noe som kan fryse i stykker, hvis noen skulle ta ut strømkabelen eller jeg går tom for gass (har det som reserve om vinteren).
Lykke til campinglivet – jeg nyter det i hvertfall 🙂
By: Jørn Elias on 1. oktober 2012
at 20:34
Hei.
Takk for en interessant blogg.
«Jeg har ikke bruk for vann og innlagt toalett, da jeg bruker dette på jobben.»
Hvordan gjør du det med matlaging og oppvask?
Har du noen tank du må tømme i ny og ne?
Bare lurer. Ser for meg at dette kan være litt upraktisk..(?).
By: I on 19. oktober 2012
at 21:40
Heisann
Godt spørsmål.
Skal prøve å forklare:
Det eneste måltidet jeg spiser i vogna er frokost, som består av melk og müsli med rosiner.
Resten av dagen er jeg på jobb, og spiser alle måltider der.
Før jeg går «hjem» om kvelden, tar jeg en dusj, så jeg er klar til neste arbeidsdag.
(Dessuten sovner jeg hurtigere, og holder sengetøyet rent litt lenger, hehe).
Når jeg våkner om morgenen stikker jeg inn på toalettet i ferjeterminalen rett bak vogna, gjør det jeg skal, og vasker ansiktet i kald vann i vasken. Hvis strømmen skulle bli vekk mens jeg har langfri, kan det dermed ikke ødelegge noe av vannsystemet i vogna.
Dette er en løsning som fungerer fint for meg, fordi jeg ikke har mye oppholdstid i vogna.
Siden jeg er pendler, har jeg som regel lange arbeidsdager, noe som er helt OK da jeg ikke skal hjem til kone og barn, og ha energi og overskudd til dem.
Mvh
Jørn Elias
By: Jørn Elias on 19. oktober 2012
at 22:48